Kærnemælksbrød med valnødder


Dette brød faldt jeg over i et Bo Bedre blad lige før påske – så en oplagt mulighed for at prøve et nyt brød der passer til ost. Nu vi for første gang skulle stå for påskefrokosten for svigerfamilien. Det var med succes – et lækkert brød – især godt til de mere smagfulde oste som skimmelost. Prøv det!:)

Ingredienser (1 stk)
3 dl hvedemel
2 dl fuldkornshvedemel
1 tsk bagepulver
1 knivspids salt
150 g valnøddekerner
1,5 dl kærnemælk
2 spsk olie
2 spsk mørk sirup

Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 200 grader.  Rør begge meltyper, bagepulver, salt og 125 g af valnødderne sammen i en skål og bland det godt. Tilsæt kærnemælk, olie og sirup og rør godt rundt. Smør en brødform (lille – ca 20-25 cm lang) og hæld dejen i. Glat dejen ud så den har en glat overflade. Hak resten af nødderne og drys dem over brøddet. Sæt det ind midt i ovnen. Bag det i 30-40 minutter og dæk det så med staniol så brødet ikke bliver for mørkt. Bag færdigt i ca 20-30 minutter (brødet skal have ca 60 minutter i alt). Tag det ud af ovnen – og ud af formen og sæt det på en rist (så bliver skorperne sprøde). Afkøl det og server det til ost – eller bare lunt med koldt smør. Mums….

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s