Beef Curry (langtidssimret oksekød i karry )


Denne langtidssimrede oksekødskarry er bare vidunderlig – ikke spor svær at lave men kræver tid da den helst skal stå minimum 3 timer og simre. Men gør det. Smager fantastisk… Ungerne var også vilde med den.

Fotoet blev ikke så godt men tro mig – det er lækkert!

beef-curry
Den lækreste beef curry

Ingredienser (ca 4 prs)
1-1,5 kg oksekød (eks oksebov – nogen der kan koge i lang tid uden at blive tørt)
4 løg
4 fed hvidløg (presset)
1 kanelstang
8 grønne kardemommekapsler
3 tsk stødt spidskommen
1 spsk korianderfrø (stødt/mortet)
4 tsk garam masala
15 sorte peberkorn
5 hele nelliker
ca 2 liter vand
2 terninger oksebouillon
1-2 tsk tørrede chiliflager
1 tsk bukkehornsfrø
2 tsk gurkemeje
4 Laurbærblade
0,25-0,50 liter piskefløde

Tilbehør: frisk koriander, basmatiris og naan brød

Tilberedning
Rens oksekødet for eventuelle sener og fedt og skær det i tern på maks 2 x 2 centimeter. Bland garam masala, presset hvidløg og gurkemeje og “smør” det godt ind i kødet. Lad det stå et par timer for at få smagen ind i kødet (eller over natten. Er du i tidsnød kan du sagtens bare lade det så 10-15 minutter).

Brun kødet på alle sider i lidt olie (smagsneutral) og læg det til side. I en sauterpande eller gryde hælder du en blanding af smør og neutral, vegetabilsk olie op og sætter varmen på halvt blus. Læg laurbærblade, chiliflager, peberkorn, kardemommefrøkapsler, kanelstang og nelliker derned. Giv det et minuts tid.

Derefter kommer du de finthakkede løg i, som du sauterer i mindst fem minutter, eller til de er helt bløde og gennemsigtige. Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt også de mortede korianderfrø, spidskommen og bukkehornsfrø. Lad det hele sautere lidt og tilsæt så vand og bouillonterninger. Væsken skal dække alt kødet og gerne lidt mere til. Skum retten løbende og lad den så ellers stå i mindst tre timer.  Hav ikke låg på. Den skal simre ved lav varme, og den er færdig, når saucen er tyk og lækker med en meget komprimeret smag. 20 minutter inden servering tilsætter du piskefløde, så den bliver ekstra cremet.

Server med basmatiris, naanbrød og koriander. MUMS…

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s