Dette er en variant af den klassiske “Vitello Tonnato” hvor jeg istedet for kalvekød (Vitello) har valgt at bruge kalkunkød. Opskriften er afprøvet til årets påskefrokost for familien med stor succes (halvdelen af kalkunbrystet ligger nu i fryseren – klar til næste gang jeg skal lave retten:).
Vær opmærksom på, at du skal lave kalkunen ca 2 dage i forvejen, da den skal lægge omtrent 1 døgn i lagen!
Ingredienser
(4-8 prs afhængig af om det er forret eller som del af frokostbord)
1 kalkunbryst – kun halvdelen skal bruges men kog det hele og frys ned
2 l kogende vand
50 g sukker
200 g salt
Tunsauce:
1 dåse tun i olie
saft af 0,5 citron
1-2 stk dijon sennep
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl mayonnaise (jeg brugte miracle whip)
1 lille glas kapers
Fremgangsmåde
Kom kogende vand i en skål med salt og sukker og rør til det er opløst. Afkøl lagen og læg kalkunbrystet i. Kødet skal være dækket af lagen. Dæk skålen til og stil det i køleskabet i et døgns tid. Tag kødet op af lagen, skyl det og kog det i usaltet vand i ca 20 minutter. Afkøl kødet.
Afdryp tunen og kom alle ingredienser til tunsaucen i en blender med undtagelse af kapers. Blend det sammen til en sauce.
Server kalkunen skåret i fine skiver med tunsaucen ovenpå og kapers til sidst.