Fransk Fiskesuppe/Soupe De Poisson


Denne fiskesuppe lavede jeg som forret til nytårsaften 2015 – og den var en stor succes! Jeg har længe ledt efter en opskrift på en fiskesuppe – lige siden jeg blev introduceret for den provencalske suppe i min svigerfamilie. Jeg fik for nyligt tilsendt et link af min svigerinde og med den opskrift samt inspiration fra en anden, fik jeg lavet en super lækker suppe. Prøv den:)

SoupeDePoisson

Ingredienser (6 portioner):
ca 1 kg hvid fisk (jeg brugte torsk) – uden skind og ben
Evt 1 fiskehoved for ekstra kraft
2 spsk olivenolie
1 løg
1 gulerod
1 rød peber
1 fennikel
1 porre
2 stængler bladselleri
1 ds fl. tomater
150 g. tomatkoncentrat
3 dl tør hvidvin
1-1,5 liter vand (skal dække fisken)
1 spsk timian
1 spsk rosmarin
1 spsk basilikum
ca 1 spsk cayenne peber
1 tsk safran
Smages til med:
1 terning hummerbouillon
1/4 l piskefløde (kan udelades meeen…:-)
1 citron
Salt & peber

Tilbehør: ristet brød (flûte typen), revet ost (gerne gruyere) og 1-2 fed hvidløg.

Fremgangsmåde:
Skyl/rens/skræl og hak løg, gulerod, fennikel, bladselleri og porre i mindre stykker. Hæld olivenolien i en stor gryde og rist grøntsagerne ved mellem varme i 20 min (må ikke brunes, men skal blive bløde). Skær i mellemtiden fisk i mindre stykker og peberfrugter i tern. Tilsæt fisk, peberfrugt, tomatkoncentrat, hvidvin, de tørre krydderier og dæk med vand. Koges i min 40 minutter men gerne længere. Lad suppen køle lidt af. Fjern hoved og evt rester af ben derfra så kun fiskekødet og grøntsager er tilbage. Når suppen er kølet tilstrækkeligt af, skal den blendes og sies igennem en fin si. Der bliver en del tilbage ved denne process og jeg kviede mig lidt ved at smide det ud men vidste ikke hvad jeg skulle bruge det til. Forslag?:-) Måske jeg finder en bedre metode senere, men for mig skal denne suppe være helt uden stykker/klumper, så dette er bedste måde.

Varm suppen op igen og tilsæt piskefløden. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Ved servering hårdristes skiver af flûte, der herefter gnides med det pillede fed hvidløg. Læg 2-3 skiver brød i hver suppetallerken/skål og drys revet ost på disse. Herefter skal du bare hælde den varme suppe henover og nyde din provencalske fiskesuppe:). Bon Appetit!

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s