Dette er et heldagsprojekt, men helt klart værd at kaste sig ud i. Retten bliver rund og får en intens smag, på grund af den lange kogetid.

Ingredienser
6-8 hele peberfrugter
6 løg
2-3 fed hvidløg
1-2 chili (røde)
2 stænger selleri
ca 1,3 kg oksebov
3 ds fl tomater
2 ds røde kidney bønner (kan udelukkes hvis du ikke kan lide bønner)
1-2 oksebouillon terninger
4 dl æblemost
3 spsk spidskommen
1/2 spsk chili (afvent styrken fra de friske først)
1 spsk røget paprika
4 laurbærblade
1 stang hel kanel
1 stjerneanis
Salt & peber
Tilbehør:
Ris/naan brød
Frisk koriander
Creme Fraiche
Rød chili (eller anden:)
Fremgangsmåde
Skær peberfrugter, selleri og løg i tern (ca 1-2 cm) og hak hvidløg og chili. Hæld en smule olie i en gryde og smid grøntsagerne deri. Lad dem stå og simre i 1 time under låg. I mellemtiden renser du okseboven for sener mm og skærer den ud i små tynde stykker. Når grøntsagerne har kogt 1 time smides kødet i. Rør rundt så det er godt blandet. På med låget igen og kog nu 3-4 timer. Nu hældes resten af ingredienserne i (undtagen salt og peber) og der røres godt rundt. Låget smides på igen og der koges videre i 4-5 timer. Efter de ialt 8-9 timer er kødet kogt helt ud og dejligt mørt og du kan nu smage til med salt og peber. Server retten enten bare med brød til eller med ris – toppet med ekstra frisk chili (da retten ikke er så stærk i sig selv) og evt frisk koriander, hvis du kan lide det.