Chili con carne (heldagsprojekt)


Dette er et heldagsprojekt, men helt klart værd at kaste sig ud i. Retten bliver rund og får en intens smag, på grund af den lange kogetid.

bedste chili con carne
chili con carne med oksebov

Ingredienser
6-8 hele peberfrugter
6 løg
2-3 fed hvidløg
1-2 chili (røde)
2 stænger selleri
ca 1,3 kg oksebov
3 ds fl tomater
2 ds røde kidney bønner (kan udelukkes hvis du ikke kan lide bønner)
1-2 oksebouillon terninger
4 dl æblemost
3 spsk spidskommen
1/2 spsk chili (afvent styrken fra de friske først)
1 spsk røget paprika
4 laurbærblade
1 stang hel kanel
1 stjerneanis
Salt & peber

Tilbehør:
Ris/naan brød
Frisk koriander
Creme Fraiche
Rød chili (eller anden:)

 

Fremgangsmåde
Skær peberfrugter, selleri og løg i tern (ca 1-2 cm) og hak hvidløg og chili. Hæld en smule olie i en gryde og smid grøntsagerne deri. Lad dem stå og simre i 1 time under låg. I mellemtiden renser du okseboven for sener mm og skærer den ud i små tynde stykker. Når grøntsagerne har kogt 1 time smides kødet i. Rør rundt så det er godt blandet. På med låget igen og kog nu 3-4 timer. Nu hældes resten af ingredienserne i (undtagen salt og peber) og der røres godt rundt. Låget smides på igen og der koges videre i 4-5 timer. Efter de ialt 8-9 timer er kødet kogt helt ud og dejligt mørt og du kan nu smage til med salt og peber. Server retten enten bare med brød til eller med ris – toppet med ekstra frisk chili (da retten ikke er så stærk i sig selv) og evt frisk koriander, hvis du kan lide det.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s