Fladbrød/foccacia – på den nemme måde


Dette brød er altid et hit. Nemt at lave og alle kan lide det. Rør dejen om morgenen – sæt det i ovnen om eftermiddagen/aftenen når du skal bruge det.

Ingredienser (1 brød)
1 pk gær
8 dl vand
2-3 tsk salt
Ca 2/4 dl olie
Hvedemel – ca 6-800 g
Rosmarin + groft eller flagesalt

Fremgangsmåde
Gæren smuldres i lunkent vand. Tilsæt salt og olie. Bland derefter mel i til dejen er sej at røre rundt (skal IKKE kunne æltes).

Dejen hældes i en dyb bradepande beklædt med bagepapir med lidt olie på. Skal hæve minimum 6 timer og gerne over natten (nok ikke mere end 12 timer vil jeg tro). Lige inden brødet sættes i ovnen skal det drysses godt med groft salt og evt. friskhakket rosmarin.

Bag brødet ved 200 grader i ca 45 min – gerne grille lidt til sidst.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s