Dette brød er altid et hit. Nemt at lave og alle kan lide det. Rør dejen om morgenen – sæt det i ovnen om eftermiddagen/aftenen når du skal bruge det.
Ingredienser (1 brød)
1 pk gær
8 dl vand
2-3 tsk salt
Ca 2/4 dl olie
Hvedemel – ca 6-800 g
Rosmarin + groft eller flagesalt
Fremgangsmåde
Gæren smuldres i lunkent vand. Tilsæt salt og olie. Bland derefter mel i til dejen er sej at røre rundt (skal IKKE kunne æltes).
Dejen hældes i en dyb bradepande beklædt med bagepapir med lidt olie på. Skal hæve minimum 6 timer og gerne over natten (nok ikke mere end 12 timer vil jeg tro). Lige inden brødet sættes i ovnen skal det drysses godt med groft salt og evt. friskhakket rosmarin.
Bag brødet ved 200 grader i ca 45 min – gerne grille lidt til sidst.