Ingredienser (6 prs)
Rabarbercompot:
500 g rabarber
1 vaniljestang
2 dl rørsukker
Makroner eller Biscoti
Creme:
2 1/2 dl piskefløde
1 dl mascarpone
1 tsk rosenvand (kan udelades)
Fremgangsmåde:
Rengør rabarber og skær enderne af. Skær rabarberne i stykker på 3 cm. Tænd ovnen på 180°. Læg rabarberstykkerne på bagepapir i en bradepande. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og sukker sammen. Fordel sukker over rabarberstykkerne og læg vaniljestangen ved. Dæk bradepanden med sølvpapir og sæt den i ovnen i 20-30 minutter. Tag bradepanden ud og afkøl kompotten.
Creme: Pisk fløden til let skum. Pisk mascarponen i flødeskummet sammen med rosenvand.
Vend med let hånd rabarberkompotten i skummet. Fordel desserten i glas og server med hjemmebagte makroner.
Fool facts
Fool er en klassisk engelsk dessert, som laves med sødet frugt, som røres let sammen med flødeskum, så man får en marmoreret masse.
Desserten kan laves med alle slags frugt, typisk med årstidens friske frugter eller bær. Prøv f.eks. en fool med multebær eller med hindbær og fintrevet appelsinskal. Desserten er nem at lave og den tager sig godt ud serveret på glas.