Coq Au Vin


Ingredienser (8 prs)
2 hele kyllinger + evt et par ekstra lår
2 spsk mel, salt og peber
125 g smør
125 g bacontern
2 løg, i kvarte
2 gulerødder, i kvarte
4 spsk cognac
1 flaske rødvin (ex bourgogne)
2-3 fed hvidløg, presset
1 bouquet garni
1 tsk sukker
2 spsk olie
450 g charlotte- eller perleløg
En smule sukker
1 spsk vineddike
225 g champignoner

Fremgangsmåde
Partér kyllingen i 6-8 stykker og drys stykkerne med mel blandet med friskkværnet salt og peber. Smelt 25 g smør og steg kyllingestykkerne ved god varme til de har fået en gylden overflade. Fjern kyllingestykker og steg bacon, løg og gulerødder i ca 5 minutter. Læg kylling tilbage i gryden.

Opvarm cognac i en lille gryde og hæld den over kyllingen –tænd og flambér (pas på udsugning). Dette kan evt udelades og så tilsættes der blot en smule mindre cognac. Rør i bunden af gryden for at få løsnet det gode der har sat sig – tilsæt rødvin, 1 tsk sukker, hvidløg og bouquet garni (2-3 laurbærblade og et par kviste frisk timian kan gøre det). Bring til kogepunkt og lad det hele simre i 1-1 1/4 time.

Smelt smør (50 g) med olie og steg de små løg indtil de er brune. Tilsæt sukker, vineddike og 1 spsk vand. Dæk med låg og lad dem simre i 15 minutter. Smelt smør (50 g) og olie og sautér champignonerne.

Fjern kyllingestykkerne, grøntsager og bouquet garni fra gryden. Kog væsken i ca. 5 minutter – lav en beurre manie (smør blandet med mel) og tag gryden fra varmen. Pisk beurre manie i sovsen så den opbages.

Anret kylling og grøntsager på et fad –hæld sovsen over og afslut med løg og champignoner. Serveres med et godt brød og en grøn salat (kun salat med lime/citron og salt og peber på) – alternativ kan der serveres kartoffelmos til.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s