Jeg er ved at prøve én af mine kogebøger “Suveræne Super Succeser” af og indtil videre – top opskrifter – kan anbefales. Denne curry er fra bogen og er fantastisk og specielt god som en “førstegangs”-curry. Jeg vil tro at selv de fleste børn vil elske den – den er dejligt krydret uden overhovedet at være stærk.
Ingredienser (4-6 prs)
800-1000 g oksebov (kalvebov, vildtkød kan også anvendes)
2 spsk hakket frisk ingefær
3-4 fed hvidløg
1-2 grønne chili (hvis du ønsker en stærkere ret brug da røde chili – men vær forsigtig:-)
6 kapsler grøn kardemomme
8 nelliker
2 kanelstænger
2 spsk garam masala
Ca 3 spsk. olie – smagsneutral
1 ds flåede hakkede tomater
1 ds kokosmælk
500 g gulerødder
1/1 bk frisk koriander
Fremgangsmåde
Hvis kødet indeholder en del sener, så rens det for dem og skær det i mundrette bider. Hak chili, hvidløg og ingefær fint. Steg kødet ved høj varme indtil alle sider har fået farve. Tag kødet fra gryden. Put hvidløg, chili og ingefær i gryden og steg det ved middelvarme (de må IKKE få farve eller branke) i ca. 2-3 minutter. Tilsæt de øvrige krydderier og steg/rist nogle minutter. Put kødet tilbage i gryden, hæld hakkede tomater og kokosmælk ved. Lad det simre 1-2 (måske 3) timer under låg. Skræl gulerødder og skær dem i terninger – hæld dem i gryden de sidste 10-15 minutter af kogetiden. Kog ris og server retten med ris, drysset med frisk koriander og eventuelt naan brød til.