Oksecurry


Jeg er ved at prøve én af mine kogebøger “Suveræne Super Succeser” af og indtil videre – top opskrifter – kan anbefales. Denne curry er fra bogen og er fantastisk og specielt god som en “førstegangs”-curry. Jeg vil tro at selv de fleste børn vil elske den – den er dejligt krydret uden overhovedet at være stærk.

Ingredienser (4-6 prs)
800-1000 g oksebov (kalvebov, vildtkød kan også anvendes)
2 spsk hakket frisk ingefær
3-4 fed hvidløg
1-2 grønne chili (hvis du ønsker en stærkere ret brug da røde chili – men vær forsigtig:-)
6 kapsler grøn kardemomme
8 nelliker
2 kanelstænger
2 spsk garam masala
Ca 3 spsk. olie – smagsneutral
1 ds flåede hakkede tomater
1 ds kokosmælk
500 g gulerødder
1/1 bk frisk koriander

Fremgangsmåde
Hvis kødet indeholder en del sener, så rens det for dem og skær det i mundrette bider. Hak chili, hvidløg og ingefær fint. Steg kødet ved høj varme indtil alle sider har fået farve. Tag kødet fra gryden. Put hvidløg, chili og ingefær i gryden og steg det ved middelvarme (de må IKKE få farve eller branke) i ca. 2-3 minutter. Tilsæt de øvrige krydderier og steg/rist nogle minutter. Put kødet tilbage i gryden, hæld hakkede tomater og kokosmælk ved. Lad det simre 1-2 (måske 3) timer under låg. Skræl gulerødder og skær dem i terninger – hæld dem i gryden de sidste 10-15 minutter af kogetiden. Kog ris og server retten med ris, drysset med frisk koriander og eventuelt naan brød til.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s