Ingredienser (4 stk)
4 fed hvidløg
25 g smør
50 g gær
4 dl lunkent vand
2 tsk salt
ca. 600 g durumhvedemel
Fremgangsmåde
Pres hvidløgget og sted det i smørret ved middel til lav varme i nogle få minutter (hvidløget må ikke få farve). Opløs gæren i vandet, tilsæt saltet og det let afkølede smr. Ælt melet i lidt ad gangen og ælt dejen grundigt. Dejen skal være fast og smidig, men ikke hård. Stil til hævning under et klæde i ca. 1 time til dejen har dobbelt størrelser (kan godt tåle at hæve længere men maks 2 timer).
Del dejen i 4 og tril flûtes på ca. 25 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Eftrhæv tildækket i ca. 15 minutter, drys med mel og snit dem på skrå.
Bag flûtene midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 225 grader i varmluftsovn. Server dem som de er eller evt med lidt kold smør til.
Flûtene egner sig godt til nedfrysning.