Hvidløgsflûtes


Ingredienser (4 stk)
4 fed hvidløg
25 g smør
50 g gær
4 dl lunkent vand
2 tsk salt
ca. 600 g durumhvedemel

Fremgangsmåde
Pres hvidløgget og sted det i smørret ved middel til lav varme i nogle få minutter (hvidløget må ikke få farve). Opløs gæren i vandet, tilsæt saltet og det let afkølede smr. Ælt melet i lidt ad gangen og ælt dejen grundigt. Dejen skal være fast og smidig, men ikke hård. Stil til hævning under et klæde i ca. 1 time til dejen har dobbelt størrelser (kan godt tåle at hæve længere men maks 2 timer).

Del dejen i 4 og tril flûtes på ca. 25 cm. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Eftrhæv tildækket i ca. 15 minutter, drys med mel og snit dem på skrå.

Bag flûtene midt i ovnen i ca. 15 minutter ved 225 grader i varmluftsovn. Server dem som de er eller evt med lidt kold smør til.

Flûtene egner sig godt til nedfrysning.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s