Gulerodsbrud


Ingredienser (12 stk)
9-1000 g hvedemel
50 g gær
5,5 del lunkent vand
75 g sukker
15 g salt
75 g smør
2 æg
150 g solsikkekerner
4 revne gulerødder

Fremgangsmåde
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker, salt og mel. Start med 900 gram og tilsæt mere efter behov. Ælt det sammen og tilsæt det bløde smør. Ælt smører grundigt ind i dejen og ælt ca 5 minutter – gerne mere. Lad dejen hæve 1 time.
Lav en fordybning i dejen (stor) og slå æggene ud i denne. Tilsæt solsikkekerner og de revne gulerødder og fold dejen ned over for at “lukke” dejen sammen om gulerødder og kerner. Brug en stor kniv og begynd at hakke dejen ud i små stykker. Sørg for hele tiden at vende dejen ind, så du får blandet æg, dej, gulerødder og kerner godt sammen. Fortsæt indtil det hele er blandet grundigt sammen og dejen er hugget i mange små stykker. Det er en noget smattet dej, men man skal kunne fornemme æg stadigvæk – den må IKKE æltes sammen til en glat dej igen. Se billedet nedenfor.

Del dejen i ca 12 stykker og sæt forsigtigt hvert brud på en bageplade med bagepapir på. Hæv i 1 time. Bag bruddene ca 15 minutter ved 200 grader i varmluftsovn.

Efter bagning har du lækre bløde gulerodsbrud – ungerne vil elske dem:)

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s