Hjemmelavet rødkål


Jeg kan godt lige at lave hjemmelavet rødkål. Det er super nemt, kan laves i forvejen (egnet til frysning) og smager bare bedre end den, i mine øjne, ofte lidt udkogte udgave man kan købe på glas. Denne har en snert af anis og krydderier som hele familien synes rigtigt godt om – bare rolig den er ikke gennemtrængende.

Rødkål_opskrift

Ingredienser (ca 6-8 prs)
1 kg rødkål
1-2 æbler
⅕l eddike
5 spsk balsamicoeddike
150g sukker
2 stjerneanis
2 laurbær
1 spsk revet ingefær
Lidt smør eller andefedt
Salt & peber
Tilberedning
Snit rødkål i ca. ½ cm tykke strimler eller hvordan du bedst kan lide det – men husk at koge det kortere tid hvis du snitter det tyndere. Varm fedtstoffet i en stor gryde og steg rødkålen i ca. 10 minutter. Så tilsætter du resten af ingredienserne og lader det småsimre i ca. 20-25 minutter. Smag til med salt, peber og evt mere sukker og/eller eddike. Fjern stjerneanis og laurbær og server. Som nævnt kan den sagtens fryses og opvarmes på dagen – men husk blot at tage den op et døgn før så den kan tø i køleskabet (læg den i en skål for at undgå rød farve over hele køleskabet – taler af erfaring;-).
Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s