Crispy wontons med kylling


Disse sprøde wontons (wonton’er?) lavede jeg med min yngste søn en dag som elsker (intet mindre) alt der har været i en frituregryde. Ved ikke helt hvad jeg skal synes om dette, men ikke desto mindre smager disse forrygende og fortjener en plads på min blog. De er nemme og lave og kræver ikke mange særlige ingredienser måske lige på nær af wonton dejplader. De fåes dog i de fleste asiatiske supermarkeder på frost.

crispy_chicken_wonton
Lækre sprøde kyllingefyldte wontons

 

Ingredienser (ca 16 stks)
Fars:
500 g kyllingefilet, hakket fint
2 forårsløg, fintsnittet
2 fed hvidløg, knust
1 spsk fint hakket ingefær
1 stængel citrongræs, finthakket (ca 2 spsk)
1 øko lime, revet skal og saft efter smag (jeg brugte ca halvdelen af skallen og saften)
2 spsk “bløde” grøntsager eks peberfrugt, sukkerærter eller lign (ikke for meget vand), finthakket
2-3 tsk fiskesauce
Øvrigt:
Fritureolie
Sød chilisauce til at dyppe i
Evt hakket frisk koriander hen over

Tilberedning
Bland alle ingredienserne til farsen godt sammen – lav evt en prøvedelle på en pande for at tjekke om de er salte, sure etc nok.

Læg 5 (eller flere men de må ikke tørre ud i processen) stykker wonton på en ren bordplade, evt med lidt mel på. Placer en lille spiseskefuld af farsen på hver wontonplade, dup din finger i lidt vand og smør wonton’en med vand rundt om fyldet, for at få det til at klistre bedre sammen. Fold nu 2 af de diagonale hjørner ind overfyldet og klem dem sammen. Tag derefter de 2 øvrige hjørner og fold dem ind imod midten (de før nævnte sammenklemte hjørner) og pres siderne sammen mens du på bedste vis sørger for at få pressen luften godt ud af wonton’en. Husk at presse alle kanter godt sammen så fyldet ikke flyder ud og så olie ikke kommer ind. Det smager ikke godt. Prøv dig frem – betyder ikke noget (som du kan se på mine) for smager at de måske ikke ligner professionelt tilberedte wonton’er.
Sådan fortsætter du med resten af wonton’erne indtil der ikke er mere fyld tilbage – skulle gerne være ca 16 stks men det kan jo svinge ift hvor meget fyld du putter i.

Frituresteg nu 4-5 ad gangen i ca 3-4 minutter – olien skal være pænt varm så lav testen med en tandstik* inden du begynder at stege.

Tag dem forsigtigt op af olien med en hulske og læg dem på sugende papir som eks køkkenrulle. Lad dem ikke lægge for længe da de så kan blive bløde.

Server dem med en skål sursød chilisovs eller andet du har lyst til. Nam!

* Dyp en tandstik forsigtigt ned i den varme olie – hvis det syder omkring træet er olien klar.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s