Pakora – grøntsager i krydret dej


For ca 10 år siden tog jeg et aftenskolekursus i indisk madlavning. Det var super og jeg lavede en del af retterne lige efter men så gik de lidt i glemmebogen. Lige indtil jeg skulle rydde op i min kasse med udrevne opskrifter for nyligt og så måtte jeg da lige genbesøge nogle af dem. Startede med en af de nemmeste – nemlig de dejlige pakoras med en lækker myntedip til.

pakoras-myntedip
Lækre sprøde pakoras

Ingredienser (snacks til 3-4 personer)
400-500 g blandede grøntsager; kartofler, løg, blomkål eller lign skåret i små stykker
125 g.  besan-mel (kikærtemel – kaldes også gram mel)
1 tsk salt
1/2 tsk chilipulver
1 spsk finthakket frisk koriander
1 grøn chili finthakket
1 tsk gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
Ca 1,5 dl vand
Olie til friturestegning.

Tilberedning
Skræl/klargør grøntsager – husk at eks kartofler skal være en smule mindre end blødere grøntsager så frituretiden kan være nogenlunde den samme for alle typer grøntsager.
Kom grøntsager, krydderier og koriander i en skål og rør så meget vand i at dejen bliver tyk og smidig. Du kan også røre dejen i en anden skål og så blande grøntsagerne i bagefter hvis du synes det er nemmere.

Opvarm olien i en gryde – lav tændstik/tandstikprøven for at se om den er varm nok – når det bruser omkring stikken er olien klar. Lav klatter af ca 1 spsk størrelse og læg dem forsigtigt ned i olien. Steg dem 5-7 minutter afhængigt af hvor store grøntsagerne er. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir (eks køkkenrulle) – drys evt med flagesalt over men smag dem først.

Server med kold myntedip til.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s