For ca 10 år siden tog jeg et aftenskolekursus i indisk madlavning. Det var super og jeg lavede en del af retterne lige efter men så gik de lidt i glemmebogen. Lige indtil jeg skulle rydde op i min kasse med udrevne opskrifter for nyligt og så måtte jeg da lige genbesøge nogle af dem. Startede med en af de nemmeste – nemlig de dejlige pakoras med en lækker myntedip til.

Ingredienser (snacks til 3-4 personer)
400-500 g blandede grøntsager; kartofler, løg, blomkål eller lign skåret i små stykker
125 g. besan-mel (kikærtemel – kaldes også gram mel)
1 tsk salt
1/2 tsk chilipulver
1 spsk finthakket frisk koriander
1 grøn chili finthakket
1 tsk gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
Ca 1,5 dl vand
Olie til friturestegning.
Tilberedning
Skræl/klargør grøntsager – husk at eks kartofler skal være en smule mindre end blødere grøntsager så frituretiden kan være nogenlunde den samme for alle typer grøntsager.
Kom grøntsager, krydderier og koriander i en skål og rør så meget vand i at dejen bliver tyk og smidig. Du kan også røre dejen i en anden skål og så blande grøntsagerne i bagefter hvis du synes det er nemmere.
Opvarm olien i en gryde – lav tændstik/tandstikprøven for at se om den er varm nok – når det bruser omkring stikken er olien klar. Lav klatter af ca 1 spsk størrelse og læg dem forsigtigt ned i olien. Steg dem 5-7 minutter afhængigt af hvor store grøntsagerne er. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir (eks køkkenrulle) – drys evt med flagesalt over men smag dem først.
Server med kold myntedip til.