Artiskokker med citronsmør


Ingredienser (4 prs)
4 artiskokker
1 citron
Ca 150 g. smør
Salt

Fremgangsmåde
Skær stokken af artiskokkerne og kog dem i letsaltet vand i 35-40 minutter. De åbner sig, når de er færdigkogte.

Rør smøret blødt og smag til med saft fra 1 citron, skal fra ½ citrom og salt. Smøret skal smage både surt og salt. Lav eventuelt portionsanretninger af smøret eller servér den i en skål hvor folk kan tage fra.

Læg en artiskok på hver tallerken samt eventuelt portionsanrettet smør – servér. Nogle kan lide at komme en klat smør på artiskokken og lade den smelte ned mellem bladene – jeg foretrækker smør serveret ved siden af, da bladene fra artiskokken ellers bliver meget fedtede at spise.

Måden du spiser artiskok på, er ved at hive ét blad af ad gangen, dyppe det i smør og “skrabe” det yderste bløde artiskokkød af bladet med dine tænder. Når bladene er ved at være meget små og tynde, hives de sidste af uden at spise dem, indtil du kommer ind til artiskokkens bund. Denne spises også – skær den hårde del af til du har en blød lækker bund tilbage – lige til at spise.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s