Burgerboller


Ingredienser (6 stk)
3 dl sødmælk
20 g gær
1/2 kg hvedemel – skal det være lidt sundere, erstatter du halvdelen med en eller anden slags grovmel
Ca. 1 tsk fint salt
1 spsk sukker
30 g smør
1 æg til pensling
Sesamfrø

Fremgangsmåde
Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt. Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog. Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
Del dejen i 6 stykker og form dem til boller. Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid. Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s