Pulled Pork


Ingredienser
Saltlage
3 liter vand
170g gram salt
100 gram sukker
2-3 laubærblade + en lille håndfuld friske salvieblade

Rub: til 1 steg (2,5 kg)
1 spsk spidskommen
1 spsk hvidløgspulver
1 spsk løgpulver
1 spsk chilipulver powder
1 spsk cayennepeber
2 spsk salt
1 spsk peber
2 spsk paprika
1/2 kop farin (ca 4 spsk) eller rørsukker (helst farin)

Sauce
4 dl æbleeddike
3 spsk. ketchup
2 spsk. brun farin
4 tsk. salt
1 spsk. tabasco
1-2 tsk. chiliflager (eller efter smag)
1-2 tsk. friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde
Stegen
OBS: Stegen skal ligge i lage i ca 12-14 timer (fra morgen/formiddagen før spisedagen).
Varm vandet op til kogepunktet og opløs alle ingredienserne heri (salt+sukker) og kom herefter krydderurter i. Køl ned til stuetemperatur. Kom det derefter i køleskabet og lad det blive helt koldt. mellemtiden fjernes værste scener fra kødet (ikke fedt med mindre, der er virkeligt meget) og det kommes i saltlagen når lagen er kold. I køleskab i ca 10-12 timer.

Bland rubben med alle ingredienser (pas evt på med chili, hvis den ikke ønskes for stærk). Når kødet tages op af lagen, duppes det tørt, inden rub’en kommes på. Sørg for at gnide rub’en godt ind i hele stegen og kom ind i revner overalt.

Læg stegen med rub i en ovnfast fad (så lille ift stegen som muligt) med låg – feks en stegeso eller hvis du ikke har dette så dæk stegen til først med bagepapir og så med staniol (kun overdækkes – ikke pakkes ind).

Steg den i ovnen i 8-10 timer til den er dejlig mør ved 90-100 grader (kødet skal have en færdig temp på 93 grader). Giv den evt mere, hvis den ikke er mør nok, til at kunne stikke en pegefinger eller enden af en grydeske ind i den. Nu kan den enten laves færdig i grill, 1-2 timer med kun 1 grillholder i brug (ca 20 kul) indtil den er sprød udenpå (tiden afhænger af, hvor mør den var inden). Du kan også lave den færdig senere på dagen, fryse den ned til anden lejlighed og så lave den færdig på grill (eller i ovn ved 150 grader). Smid evt træflis eller krydderurter på kullene for at give en god røgsmag.

Server enten hel med et par gafler ved eller riv kødet fra hinanden med gafler og hæld evt kødsaft fra ovnfadet (eller en god fond) over hvis det virker lidt tørt. Serveres i burgerboller med sauce over og med coleslaw til.

Sauce
Bland alle ingredienser grundigt og smag til. Saucen skal være sur, sød og stærk. Kom den i en beholder med låg. Den kan holde sig længe i køleskabet, og kan også bruges til andet end “Pulled pork”.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s