Engelske muffins


Ja, når nu Irma ikke gider sælge engelske muffins mere, og familien insisterer på at få dem på bl.a. fødselsdagsmorgener, gik jeg på jagt efter en opskrift. Denne opskrift er mit første forsøg og de blev faktisk ganske gode. Fordelen ved denne opskrift, i forhold til de andre jeg fandt, er, at hævningen foregår om natten. Det vil sige, at der ikke er så lang tids tilberedning, når du vil lave dem om morgenen. En klar fordel med sultne drenge i huset:) Jeg vil forsøge andre opskrifter på et senere tidspunkt og dele, hvis de også bliver gode.

Ingredienser (8 stk)
10-15 g gær
1/2 tsk sukker
2,5 dl varmt vand
1,25 dl varm mælk
350 g hvedemel
100 g rugmel (eller anden mel – op til dig)
1 tsk salt
Durummel, majsmel eller rugmel (en mel der er grov til at håndtere muffins med)

Fremgangsmåde
Put gæren i det varme vand med sukkeret. Rør rundt og lad det stå lidt. I mellemtiden varmes mælken til håndvarm – enten i mikroovn eller gryde. Put mel og salt i en stor skål og tilsæt vand med gær og den varme mælk. Rør godt rundt, indtil det er blandet godt. Dejen vil være klæbrig, men bør være til at røre rundt i hånden. Dæk skålen til (eks med film) og lad den hæve til dobbelt størrelse på køkkenbordet natten over.

Tag dejen ud af skålen og læg den på et meldækket bord (ikke alm. hvedemel, men en grov “smuldre” mel som durum, majsmel eller rugmel). Del dejen i 8 stykker og rul dem til boller som presses flade til en rund flad bolle på ca 1 cm højde. Brug melet på dine hænder, så dejen ikke klistrer for meget. De flade boller skal være dækkede af den grove mel på begge sider.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og evt lidt ekstra strøet grovmel. Lad dem efterhæve 20-30 minutter.

Varm en pande til middelvarme og put en smule fedtstof (jeg brugte smør) på panden. Steg 3-4 muffins ad gangen på panden i ca. 10 minutter på hver side.

Tag dem af panden og lad dem køle af 5-10 minutter. Del dem og spis dem med kold smør på (eller andet naturligvis:)… MUMS.

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s