Denne salat SKAL du bare prøve. Alle jeg har serveret den for har været begejstrede.
Ingredienser 4 prs
225 g oksefilet eller mørbrad
3 spsk fiskesauce
saft af 1-2 lime eller citron
1 spsk sukker
4 skalotteløg eller 1 lille rødløg
1 rød chili, udkernet
2 fed hvidløg
2 stængler citrongræs
1/2 agurk
2 gulerødder
2-3 forårsløg
1 håndfuld friske koriander- og mynteblade
Salt & peber
Fremgangsmåde
Hak hvidløg (eller pres det) og skær løg, chili og citrongræs i fine skiver. Bland fiskesauce med lime/citronsaft, citrongræs, sukker, chili og halvdelen af skalotteløgene – til dressingen. Krydr oksekøddet med salt og peber. Grill det på panden, så det er sprødt udenpå og rosa indeni. Lad det hvile i 10 minutter pakket ind i staniol.
Skær oksekøddet i fine skiver og ved dem i hvidløg, snittet citrongræs og resten af løgene. Tilsæt agurker og gulerødder skåret i julienne stænger og nogle af forårsløgene (enten i skiver eller julienne skåret). Tilsæt nogle af koriander- og myntebladene og land det hele rundt (gem et par kødskiver til at toppe til sidst). Tilsæt dressingen og anret salaten i et serveringsfad. Pynt med resten af forårsløgene, koriander- og mynteblade samt 3-4 skiver kød. Mums….