Ingredienser (4 prs)
4 løg
4 spsk olie eller klaret smør (ghee)
1 tsk garam masala
1 tsk gurkemeje
1 stang kanel
2 grønne kardemomme kapsler
1/2 chili pulver
2 hele nelliker
2 lauerbærblade
2 dåser kokosmælk
1 tsk sukker
500 g tigerrejer – rå, pillede (husk at fjerne den sorte streg/tarm) der er i ryggen af rejen ved at skære den op)
salt
3 stængler forårsløg
1/2 bundt frisk koriander
Fremgangsmåde
Hak 2 af løgene fint og riv de 2 andre. Varm olien i en gyde og tilsæt garam masala – steg det over lav varme i ca. 1 minut under omrøring. Tilsæt de hakkede løg og steg sagte i ca 8-10 minutter indtil de er gyldne/klare. Tilsæt de 2 sidste revne løg, gurkemeje, kanel, kardemomme frø, chili, nelliker og laubærblade og steg i 5 minutter – omrøres jævnligt. Tilsæt kokosmælk og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt. Tilsæt de pillede, rensede rejer og lad det simre i ca 5-6 minutter og rejerne er blevet lyserøde.
Snit 3 forårsløg fint og hak en håndfuld koriander blade – serveres ved siden til at drysse på toppen af retten. Serveres med hvide ris.