Rejer i kokosmælk


Ingredienser (4 prs)
4 løg
4 spsk olie eller klaret smør (ghee)
1 tsk garam masala
1 tsk gurkemeje
1 stang kanel
2 grønne kardemomme kapsler
1/2 chili pulver
2 hele nelliker
2 lauerbærblade
2 dåser kokosmælk
1 tsk sukker
500 g tigerrejer – rå, pillede (husk at fjerne den sorte streg/tarm) der er i ryggen af rejen ved at skære den op)
salt
3 stængler forårsløg
1/2 bundt frisk koriander

Fremgangsmåde
Hak 2 af løgene fint og riv de 2 andre. Varm olien i en gyde og tilsæt garam masala – steg det over lav varme i ca. 1 minut under omrøring. Tilsæt de hakkede løg og steg sagte i ca 8-10 minutter indtil de er gyldne/klare. Tilsæt de 2 sidste revne løg, gurkemeje, kanel, kardemomme frø, chili, nelliker og laubærblade og steg i 5 minutter – omrøres jævnligt. Tilsæt kokosmælk og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt. Tilsæt de pillede, rensede rejer og lad det simre i ca 5-6 minutter og rejerne er blevet lyserøde.

Snit 3 forårsløg fint og hak en håndfuld koriander blade – serveres ved siden til at drysse på toppen af retten. Serveres med hvide ris.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s