Chokolade Pavlova


Ingredienser (6-8 prs)
4-500 g hindbær, jordbær, blåbær o.l.
½ liter piskefløde
6 æggehvider
300 gram sukker
3 spsk kakao
100 gr god mørk chokolade – hakket groft
1½ tsk god balsamicoeddike

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader og læg et stykke bagepapir på en bageplade. Hak chokoladen i grove stykker – tag lidt fra til pynt. Pisk æggehviderne til der dannes stive toppe i skummet og tilsæt herefter sukkeret lidt efter lidt, mens du pisker videre. Tilsæt chokoladee, kakao og balsamico og vend det forsigtigt i marengsmassen med en dejskraber. Fordel din marengs i en høj rund cirkel på bagepladen. Du kan eventuelt også lave flere små – men husk at de hæver en del.

Sæt pladen i ovnen og skru temperaturen ned til 150 grader. Bag ca. 1 time – måske lidt længere afhængigt af din ovn. Den skal være helt sprød udvendigt og fyldig gummiagtig inden. Lad din marengs køle helt af og lemp den forsigtigt over på et fad.

Pisk fløden til blødt skum – endelig ikke for fast, og fordel flødeskummet over marengsen. Fordel herefter bærene ovenpå og drys resten af din hakkede chokolade over – servér:)

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s