Ingredienser (6-8 prs)
2 spsk olivenolie
2 pærer
3 spsk marsala
2 spsk acaciehonning
50 g valnødder i halve
500 g moden gorgonzola
Fremgangsmåde
Varm olien i en stor pande, mens du skærer pærerne i 8 dele hver (fjern gerne kernehus men ikke skræld). Steg pærer i 3 min pr side og imens piskes marsala og honning i en skål. Når pærerne er færdige hældes marsala/honning blandingen på panden. Lad det boble op om pærerne. Når de er bronzefarvede lægges de på en tallerken.
Smid valnødder på samme pande og steg dem i juicen i ca 1 minute til de er mørke og klistrede. Læg valnødder med pærerne.
Anret det hele på et fad/en tallerken med gorgonzolaen – som i øvrigt ikke må tages direkte fra køleskab, men skal have stået ude min 2 timer før servering.
Server med dejligt brød til.