Hvidløgsbrød – også gode til grillen


Ingredienser (ca 20 stk)
375 g hvedemel
ca. 2 dl lunkent vand
1 tsk salt
2 tsk sukker
25 g gær
2 spsk yoghurt naturel
60 g smeltet smør

Pynt:
Smeltet smør (1-150 g)
Frisk persille – hakket
Hvidløg – presset

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt resten af ingredienserne. Ælt dejen godt sammen til den er god og elastisk – min 10 minutter. Gerne i røremaskine på laveste hastighed. Læg dejen i en olieret skål og lad den hæve tildækket og lunt til dobbelt størrelse i ca. 1 time. Slå dejen ud på bordet og del den i fire dele og hver del i 5 dele. Form 20 boller og lad dem hvile 5-10 minutter før du ruller dem ud til cirkler på ca 7 cm i diameter. Lad brødene hæve tildækket i 20-30 minutter. Bages i ovnen i ca. 5-8 minutter ved 180 grader varm ovn. Mens brødene bages, røres smeltet smør med hakket persille og knust eller finthakket hvidløg – efter smag og behov. Så snart brødene kommer ud af ovnen pensles de med blandingen –drys herefter med flagesalt eller anden god grov salt.

Hvis brødene skal bages på grillen bages de indirekte på bagesten i 5-8 minutter.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s