Morgenboller – verdens nemmeste


Disse boller bager jeg tit i weekenderne – dejligt at stå op og få friskbagte boller til morgenkaffen. De findes i utallige afskygninger og jeg blander ofte selv med forskellige typer mel alt efter mit humør.

Ingredienser (12 boller)
300 g durummel
300 g hvedemel
ca. 5 dl koldt vand
1 spsk. Salt
15 g gær

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt resten af ingredienserne. Rør dejen glat med en (træ)ske. Den skal være ret fugtig, da melet suger væske i løbet af den tid den står i køleskabet. Hvis den ikke er fugtig nok, så tilsæt evt. mere vand. Den skal hænge sammen, men bare sådan fugtig. Kom dejen i en oliesmurt skål, dæk med film og stil i køleskabet natten over. Sæt dejen på bageplade med 2 skeer (den er sådan lidt “sej” og “lang” i det). Sæt pladen i en KOLD ovn og sæt den på 220-225 grader og bag i 30 minutter eller til de er gyldne og gennembagte.

Tip: drys eventuelt bollerne med sesan, solsikkekerner eller andet inden de sættes i ovnen

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s