Bagels


Ingredienser (12 stk)
25 g gær
5 dl lunkent vand
1 spsk salt
1-2 spsk flydende honning
12-13 dl hvedemel
1 æg til pensling

Drys – efter lyst feks: havsalt og rosmarin, sesamfrø, blå birkes, græskarkerner osv

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandt og tilsæt honning og salt. Tilsæt derefter hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen i maskine (eller hånden dobbelt tid) i ca 5 minutter. Dejen skal være fast men ikke hård. Lad den hæve tildækket i ca 1 time. Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den let. Del den i 12 stykker som hver rulles til til en lille rund bolle. Tryk et ganske stort hul i midten med pegefingeren. Drej ringen rundt om fingeren for at gøre hullet større og “jævnt”. Hullet skal være ca 2 cm i diameter. Læg bagels’ne på bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca 45 minutter.

Varm ovnen til 175 grader (varmluft). Kog vand på i en stor gryde og kog et par ringe ad gangen (det er kogningen der giver den karakteristiske seje og kompakte struktur). De skal koges 1-2 minutter på hver side. Lad ringene tørre på et viskestykke og læg dem på bagepladen med bagepapir. Pensl med sammenpiske æg og drys med det ønskede drys.

Bag dem gyldne i midten af ovnen i ca. 25 minutter.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s