Ingredienser (12-14 stk):
2 æg
2 dl mæl
80 g fuldkorshvedemel, grahamsmel eller groft speltmel
80 g hvedemel
300 g majskerner (1 dåse)
Cayennepeber
1,5 tsk salt
1 bdt frisk koriander
olie til stegning
Fremgangsmåde
Pisk æg og mælk sammen og tilsæt melet lidt efter lidt. Piskes godt sammen til en glat dej – tykkere i konsistensen end almindelig pandekagedej. Tilsæt majs (har du friske kogte majs to skær disse af kolberne af 2-3 kolber), hakket koriander, cayennepeber og salt.
Steg majspandekagerne i olie på en god varm pande – sæt 2 spsk af dejen oveni hinanden hvis du skal bruge dem som forret. Skal de serveres som minde snacks skal du bruge en teske istedet. Sted dem sprøde ca 2-3 minutter på hver side. Tilsæt ekstra olie imellem “holdene”. Hold evt pandekagerne varme under staniol eller i ovnen ved 100 grader.
Server dem med en lækker salsa, som eksempelvis denne avokadosalsa.
Har prøvet den og den er fantastisk 🙂
LikeLike